Noortje van der Welle

Noortje van der Welle werd in 1956 in Groningen geboren. Van jongs af aan loopt zingen als een rode draad door haar leven. Op 10-jarige leeftijd zong zij al haar eerste concert in het koor van Jeugd en Muziek o.l.v. Bernard van Beurden. Zij volgde een zangopleiding bij Louise Dentz en Joke de Vin, vervolgens de Kurt Thomascursus voor dirigenten in Den Haag, en de opleiding Koordirectie en Kerkmuziek bij de SNK te Utrecht.

Ze zong vele jaren in het Utrechts Studenten Kerkkoor, later de Nicolaïcantorij waarbij ze ook regelmatig soleerde in cantates. Zingen in minimale bezetting heeft altijd haar liefde gehad. Zo vormde ze met Jacqueline Schalk in 1992 een duo. Uit dit duo ontstond een kwartet, en later het dubbelkwartet Oct-Opus, waarvan Noortje de muzikale leiding en de 2e sopraanpartij voor haar rekening nam. Oct-Opus heeft tot 2015 bestaan en gaf regelmatig uitvoeringen door het hele land en over de grens.

Sinds 2005 is ze dirigente van Chante Encore. Daarnaast dirigeert zij ook (sinds 2001) met plezier het koor `Animo´in Houten, en vervangt ze bij gelegenheid de dirigent van het `Wijks Vocaal, waar zij eveneens als sopraan zingt. In 2017 nam Noortje de leiding over van het Parochiekoor van de Sint Martinusparochie in Doorn.