Zingen onder de douche

Wat hadden we graag weer met elkaar willen zingen, aan de start van dit nieuwe seizoen. Maar helaas, we kunnen de Corona maatregelen niet voldoende waarborgen in onze repetitieruimte. Dus blijft het vooralsnog bij zingen in je eentje onder de douche! Maar blijf dat ook vooral doen, want zingen houdt je gezond 🙂 . We wensen iedereen een mooie en gezonde nazomer toe!

Voorjaarsconcert in het teken van 75 jaar Bevrijding

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar de voorbereidingen en repetities voor ons voorjaarsconcert zijn in volle gang! Dit jaar staat het concert tevens in het teken van 75 jaar Bevrijding, waarvoor verschillende mooie liederen zijn uitgekozen. Zoals ‘Gelukkig is het land’ van Valerius, en het ontroerende Introïtus et Kyrie uit het Requiem van Fauré. Je kunt het hieronder beluisteren, uitgevoerd door het Piuskoor van Hoogstraten (België) en muziekensemble ‘Intermezzo’.

Zin om mee te doen? Kom geheel vrijblijvend eens langs op de woensdagmorgen in de Ludenkapel waar we elke week repeteren (schoolvakanties uitgezonderd). En: je kunt ook alleen voor het concert meedoen, er is geen verplichting om gelijk lid te worden! Kijk hier voor meer informatie. 

 

Fijne feestdagen toegewenst!

Het kerstconcert is achter de rug en was een feest! Om het in de woorden van een van onze enthousiaste koorleden te zeggen: “We hebben heerlijk gezongen, het programma zat goed in elkaar, de kerk was goed gevuld, de thee met heerlijkheden was gezellig en lekker, kortom: zeer geslaagd allemaal.”
Nu even bijkomen, we beginnen op 8 januari weer met een nieuw programma. Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen toe, en een gezond en muzikaal 2020!

Hieronder nog een sfeerimpressie van het kerstconcert. Foto van Marjoke Limpens-Timmer

 

Lees verder

Kerstconcert met als thema ‘Herders’

Traditiegetrouw geven we ook dit jaar weer een intiem kerstconcert ten gehore, en wel op zaterdag 21 december in de Maartenskerk in Doorn. Het belooft een gevarieerd programma te worden met als thema ‘herders’. Zo kunt u luisteren naar het L’Adieu des bergers van Berlioz, maar ook het prachtige oude kerstlied ‘Quem pastores laudavere’ uit 1410 komt aan bod (zie de video hieronder, uitgevoerd door het King’s College van Cambridge). De muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianiste Berdien Liefhebber en fluitiste Marjoke Limpens. Aanvang concert om 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.30 uur. Entree is gratis, maar een bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. Komt allen (tezamen)!

 

Het nieuwe seizoen begint!

 


Aanstaande woensdag 4 september starten we onder de enthousiaste leiding van Noortje (dirigente) en Berdien (pianiste) weer met een nieuw seizoen vol zangplezier. Lijkt het je leuk om met ons mee doen? Kom dan (geheel vrijblijvend!) eens kijken en meedoen tijdens een repetitie. We zingen elke woensdagmorgen in de Ludenkapel in Doorn van 9.45 – 11.45 uur. Voor meer informatie: stuur een bericht via ons contactformulier. Graag tot ziens!

 

 

Terugblik op jubileumconcert

Met gepaste trots en vooral ook veel plezier kijken we terug op een geweldig jubileumconcert dat wij afgelopen zaterdag mochten uitvoeren in de goed gevulde feestelijke Maartenskerk in Doorn. Geheel onverwachts kwam wethouder Hans Waaldijk ons feliciteren! Op het programma stonden liederen vanaf de Barok tot nu. Het concert werd op prachtige wijze muzikaal begeleid en omlijst door onze pianiste Berdien Liefhebber en fluitiste Marjoke Limpens, niet alleen tijdens het zingen van het koor, maar zij brachten ook samen de Sonate in G van Carl Philipp Emanuel Bach ten gehore. Dirigente Noortje v.d. Welle zong de Nederlandse versie van 100.000 Chansons (oorspronkelijk gezongen door de Franse zangeres Frida Boccara) met een aantal coupletten die speciaal op het koor waren toegespitst.  Na afloop van het concert werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een kopje thee of koffie met door een aantal dames zelfgebakken lekkers. Het was een mooie middag om nog lang van na te genieten! Hieronder een kleine impressie (klik op de foto om te vergroten).

Ons jubileumconcert nadert met rasse schreden…

Op zaterdag 15 juni is het dan eindelijk zover: ons jubileumconcert in de Maartenskerk te Doorn. Met een gevarieerd programma bestaande uit liederen van onder meer Händel, Purcell, Dvorak en Brouwers, laten we horen wat er zoal de revue is gepasseerd in de afgelopen jaren. Voor deze speciale gelegenheid zal Marjoke Limpens, fluitiste, voor extra muzikale omlijsting zorgen.
Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis.  En traditiegetrouw is ook nu weer na het concert ruimschoots gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij! Graag tot ziens op zaterdag 15 juni.

Projectleden gezocht voor ons jubileumconcert

Dit jaar bestaat Chante Encore 50 jaar! Dat wordt gevierd met een speciaal jubileumconcert. Hiervoor zijn we op zoek naar ‘projectleden’, mensen die het leuk vinden om voor deze gelegenheid met ons een gevarieerd repertoire te zingen. Sopraan, mezzo of alt, elke stem kan meedoen! Voor meer informatie, neem contact op met onze dirigente Noortje van der Welle, telefoon: 06-51 08 23 52

Let it Snow!

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt, en nog een paar weken te gaan…
Op 15 december kunt u het resultaat komen beluisteren in het Atrium van De Basis in Doorn (ingang tegenover Marinierskazerne). Het concert begint om 15.00 uur, de zaal gaat om 14.30 uur open. We hebben onder meer `The Snow´van Elgar, `Yule Log´uit the Legend in het programma staan, en natuurlijk `Let it Snow!´in een arrangement van Anita Kerr. Na afloop van het concert bent u van harte uitgenodigd om nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers, uiteraard weer zelf gebakken door enkele koorleden. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. We hopen veel gasten te mogen ontmoeten!